Bezvodný pisoár – šetrí vodu i Vašu energiu

 

Máte vysoké náklady za vodu v prevádzke, ktorú vlastníte a neviete čo s tým? Na slovenskom trhu sa objavila novinka, ktorá Vám pomôže tento problém vyriešiť. Ide o bezvodný pisoár, ktorý sa používa bez potreby splachovať a pritom nezanecháva žiaden zápach. Nemáte predstavu o tom ako a pýtate sa, či je to vôbec možné?

Odpoveď znie áno. V Amerike a vo väčšej časti západnej Európy už túto technológiu využívajú roky a preto sme sa ako jediný slovenský výrobca spojili s poprednými výrobcami ventilov pre tieto pisoáre a priniesli tento produkt aj na Slovenský trh!  Pisoár bez potreby splachovať. Pisoáre sú vyrábané zo sklolaminátu s povrchovou úpravou gelcoat priamo na Slovensku. Ide o ručnú výrobu, ktorá podlieha prísnym kontrolám a štandardu. Materiál, ktorý je použitý na ich výrobu, je odolný voči agresívnemu moču a bežným čistiacim prostriedkom. Výsledkom je dlhá životnosť, ľahká údržba a všetky ekonomické a hygienické výhody.

 

Ako to funguje?

Úplne jednoducho a celkom bez komplikácii. K montáži nepotrebujete žiaden splachovací ventil, ani prípojku na prívod vody, čo Vám zabráni zbytočnému plytvaniu s vodou. Už sme pri tom, nepotrebujeme vodu pri splachovaní a náklady za vodu sú zaručene znížené!

Najpodstatnejšiu časť bezvodného pisoára predstavuje ventil, ktorý zabezpečuje fungovanie bez zápachu a jednoduchú údržbu. Dá sa povedať, že tvorí „srdce“ pisoára. Špeciálna membrána na ventile zabezpečuje odtekanie moču z pisoáru do potrubia a zároveň uzatvára odpadové potrubie čím zabraňuje šíreniu zápachu. Trvácnosť membrány je v závislosti od počtu použití a spôsobu údržby, obvykle 6 mesiacov . Výmena ventilu trvá len niekoľko minút. Niektoré typy bezvodných pisoárov potrebujú pravidelne dopĺňať tesniacu kvapalinu a tým aj pravidelnú údržbu, čo spôsobí, že pisoár je mimo prevádzky až 20 minút.

 

Jednoduchá údržba, čistejšie toalety

Údržba je veľmi jednoduchá, stačí biologicky čistiaci prostriedok BIODOR, ktorým pisoár očistíte a zároveň dodáte do odpadového potrubia dostatočné množstvo mikroorganizmov, ktoré sa postarajú o odstránenie usadenín biologického charakteru. Výsledkom dlhodobého testu bolo, že pisoáre bez vody šetria vodu, peniaze a zároveň redukujú čas, náklady na údržbu a zároveň vytvárajú čistejšie, hygienickejšie a nezapáchajúce prostredie na toaletách.